ایران اینترنشنال۳۰ تیر ۱۴۰۴

برای نخستین‌ بار از آغاز جنگ غزه، ارتش اسرائیل دستور تخلیه دیرالبلح را صادر کرد

ارتش اسرائیل هشدار تخلیه جدیدی برای فلسطینیان ساکن در جنوب‌ غرب شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه صادر کرد. قرار است برای نخستین‌بار از آغاز جنگ، عملیات زمینی ارتش در این شهر آغاز شود.

افیخای ادرعی، سخنگوی عرب‌زبان ارتش اسرائیل، یک‌شنبه ۲۹ تیر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ارتش اسرائیل به عملیات گسترده خود برای نابودی توانایی‌های دشمن و زیرساخت‌های تروریستی در منطقه ادامه می‌دهد.»

او در ادامه نوشت که فعالیت‌های ارتش به منطقه‌ای گسترش می‌یابد که پیش‌تر عملیاتی در آن انجام نداده است.

در این بیانیه آمده است که غیرنظامیان باید به سمت منطقه المواسی در ساحل حرکت کنند.

[@portabletext/react] Unknown block type "figure", specify a component for it in the `components.types` prop

نگرانی درباره وضعیت گروگان‌ها

این نخستین‌ بار از زمان آغاز جنگ غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ است که ارتش اسرائیل دستور تخلیه‌ای برای منطقه دیرالبلح صادر می‌کند. یکی از معدود مناطقی در نوار غزه که ارتش اسرائیل تاکنون عملیات زمینی در آن انجام نداده است.

ارتش اسرائیل از انجام عملیات زمینی در مناطقی که تصور می‌شود گروه حماس گروگان‌ها را در آن‌ها نگه می‌دارد، خودداری کرده است، تا جان آن‌ها را به خطر نیندازد؛ زیرا حماس تهدید کرده که در صورت نزدیک شدن نیروهای اسرائیلی به گروگان‌ها، آن‌ها را خواهد کشت.

[@portabletext/react] Unknown block type "inlinecontent", specify a component for it in the `components.types` prop

بر اساس برآوردهای ارتش اسرائیل در ماه می، حدود ۳۵۰ هزار فلسطینی در سراسر بخش مرکزی نوار غزه زندگی می‌کنند. هنوز مشخص نیست چه تعداد از آن‌ها در محدوده‌ای قرار دارند که اکنون مشمول دستور تخلیه شده است.

پیش از این، سخنگوی شاخه نظامی حماس اعلام کرده بود اگر در جریان مذاکرات جاری برای آتش‌بس، توافقی حاصل نشود، این گروه در آینده با هیچ آتش‌بس موقتی موافقت نخواهد کرد.

او همچنین اسرائیل را به «لجاجت و سرسختی» متهم کرد.

ابو عبیده، سخنگوی شاخه نظامی حماس، ۲۷ تیر در سخنرانی تلویزیونی خود افزود که حماس بارها پیشنهاد داده همه گروگان‌های نگهداری‌ شده در غزه را آزاد کند و به توافقی برای آتش‌بس دست یابد.

در حمله هفتم اکتبر به مناطقی از اسرائیل، گروه‌های فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی، جان هزار و ۲۰۰ نفر را گرفتند که بیشتر آن‌ها غیرنظامی بودند.

در جریان این حمله، بیش از ۵۰۰ نفر - شامل زنان، کودکان و خردسالان - گروگان گرفته شدند.

در آتش‌بس پیشین، بخشی از این گروگان‌ها در ازای آزادی تعدادی از زندانیان فلسطینی مبادله شدند اما هنوز شماری از گروگان‌ها در اسارت گروه‌های فلسطینی باقی مانده‌اند.